• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: abortus en euthanasie zijn “extreme kwaden”

(kro-ncrv.nl/katholiek) - Paus Franciscus heeft abortus en euthanasie opnieuw streng veroordeeld. In een brief tot de Pauselijke Academie voor het Leven bij gelegenheid van haar 25-jarig bestaan noemde hij de actieve beëindiging van een menselijk leven een “extreem zwaar kwaad”.

Op 11 februari 1994 stichtte paus Johannes Paulus II de Pontificia Academia Pro Vita. Volgens Franciscus deed de “Poolse paus” dat “om het leven te verwelkomen en te verdedigen”, om “de weerstand tegen oorlog en de doodstraf” te ondersteunen en om te reflecteren over “de kwaliteit van het leven en de ecologie”.

De brief die Franciscus, ondertekend op 6 januari, werd gisteren gepresenteerd door aartsbisschop Vincenzo Paglia, de president van de [d:!60|Academie].

De huidige paus wijst op de activiteiten van de jubilerende academie: “haar voortdurende inspanning om het menselijk leven in elke fase van zijn ontwikkeling te bevorderen en te beschermen, haar veroordeling van abortus en euthanasie als extreem zware kwaden die de Geest van het leven weerspreken en die ons storten in de anticultuur van de dood.”

Deze inspanningen, vervolgde de opperpontifex, “moeten zeker worden voortgezet met het oog op nieuwe kwesties en uitdagingen die voor ons kunnen dienen als gelegenheid voor ons om te groeien in het geloof, om het steeds dieper te begrijpen en het effectiever te communiceren naar de mensen van onze tijd”.

De Pauselijke Academie voor het Leven houdt van 25 tot 27 februari een algemene assemblee van alle leden, over het thema ‘Robo-ethiek. Mensen, machines en gezondheid’.

Publicatiedatum: 16 januari 2019
Laatst bewerkt: 16 januari 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam