• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Deetman en mgr. van den Hende bij Paus

Paus Franciscus heeft vanochtend een Nederlands gezelschap een privéaudiëntie verleend. Daaronder waren monseigneur Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie, en Wim Deetman, de voorzitter van de voormalige commissie die het seksueel misbruik van minderjarigen in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland in de periode 1945-2010 heeft onderzocht.

Volgens een Vaticaanse communiqué hadden de twee Nederlanders ook een "gevolg".  De privéaudiëntie vond plaats in de Studio dell’Aula Paolo VI, een kamer vlakbij de grote audiëntiezaal van Vaticaanstad.

Na afloop van de audiëntie liet de woordvoerder van de voormalige commissie-Deetman weten dat Deetman op uitnodiging van de paus zelf naar Rome gekomen was. En verder: “Het gesprek dat ongeveer drie kwartier duurde, ging vooral over de opzet, aanpak, en uitkomst van het onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarigen binnen de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland. Ook besprak hij [Deetman] met de paus enkele aandachtspunten hierbij in breder verband van de Rooms-Katholieke Kerk. Het gesprek had plaats met het oog op de bijzondere bijeenkomst van bisschoppen in februari 2019 over seksueel misbruik van minderjarigen in de Rooms-Katholieke Kerk.”

In februari komen op last van paus Franciscus de voorzitters van alle bisschoppenconferenties van de wereld bijeen in Vaticaanstad voor een crisisberaad betreffende het seksueel misbruik. Van den Hende zal daar het Nederlandse episcopaat vertegenwoordigen.

Publicatiedatum: 19 december 2018
Laatst bewerkt: 24 december 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam