• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus naar Abu Dhabi

(kerknet.be) - Paus Franciscus reist van 3 tot 5 februari 2019 naar Abu Dhabi, een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij bezoekt het emiraat op uitnodiging van kroonprins Muhammad bin Zayid Al Nahyan en de katholieke bisschoppen uit de regio. Paus Franciscus neemt er ook deel aan een interreligieuze bijeenkomst, bevestigt de persdienst van de Heilige Stoel. De reis heeft als thema: Maak mij een instrument van uw vrede. Dat verwijst naar een bekend gebed, dat aan de Heilige Franciscus wordt toegeschreven.

Volgens Greg Burke, de directeur van de Vaticaanse persdienst, wil de paus met zijn bezoek alle mensen van goede wil aanmoedigen om zich samen in te zetten voor de vrede. Na zijn reis in april 2017 naar Egypte maakt paus Franciscus opnieuw duidelijk dat hij veel belang hecht aan de interreligieuze dialoog.

Het is de eerste keer in de kerkgeschiedenis dat de paus een bezoek brengt aan de Verenigde Arabische Emiraten. In Abu Dhabi woont een miljoen mensen, in de hele regio 2,3 miljoen. De bevolking is overwegend soennitisch. Er is ook een heel kleine katholieke gemeenschap, die vrijwel uitsluitend uit gastarbeiders bestaat.

Paus Franciscus brengt van 22 tot 27 januari ook een bezoek aan Panama Stad, naar aanleiding van de Wereldjongerendagen die er dan worden georganiseerd.  Op 30 en 31 maart reist hij naar Marokko.

Bron: I.Media/Kathpress.at

Publicatiedatum: 6 december 2018
Laatst bewerkt: 6 december 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam