• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Wetenschap moet de mens dienen

(kerknet.be) - De katholieke Kerk is niet gekant tegen wetenschap en vooruitgang, maar bij de beoordeling ervan moet er altijd oog zijn voor de potentiële gevaren en kwalijke gevolgen. Dat zegt kardinaal Rainer Maria Kardinal Woelki, aartsbisschop van Keulen, in een reactie op de aankondiging van de Chinese wetenschapper He Jiankui. Die maakte eerder van de week de geboorte van de eerste genetisch gemodificeerde baby’s bekend. Het omstreden experiment, dat ervoor moet zorgen dat deze kinderen niet langer met hiv kunnen besmet worden, zorgt wereldwijd voor grote opschudding en morele verontwaardiging.

De toekomst van de mens mag niet bepaald worden in laboratoria waar geëxperimenteerd wordt met menselijke genen., aldus CDU-voorzitter, Annegret Kramp-Karrenbauer

Volgens kardinaal Woelki begeven wij ons in de keuken van de duivel als wij met menselijke genen gaan experimenteren. Dit nieuws uit China over de genetisch gemodificeerde baby’s maakt mij bang. Hij vestigt de aandacht erop dat de betrokken Chinese arts de wetenschappelijke criteria niet respecteerde.  

Mgr. Anton Losinger, hulpbisschop van Augsburg en gewezen lid van de Duitse Raad voor Ethiek, noemt dit soort genetische manipulatie verwerpelijk. De gevolgen van deze technologie zijn nog veel te onduidelijk.

Bron: KNA/Domradio

Publicatiedatum: 1 december 2018
Laatst bewerkt: 6 december 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam