• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept jezuïeten op tot dienstbaarheid

Paus Franciscus was maandag te gast in het internationale College del Gesù, genoemd naar de naastgelegen barokke kerk die ook de naam van Jezus draagt. De studenten en professoren van het college drukte hij op het hart dat er geen groei is zonder crisissen. Daarom hoeven wij niet bang te zijn voor crisissen. Het college werd vijftig jaar geleden, in 1968, door de toenmalige generale overste van de sociëteit van Jezus Pedro Arrupe opgericht voor een betere opleiding van jezuïeten uit de hele wereld.

De paus moedigde de jezuïeten aan om vrij en tegelijk gehoorzaam te zijn aan het woord van God, in de geest van hun stichter Sint-Ignatius van Loyola. Laat je leven geworteld zijn in Jezus om dienstbaar te zijn zoals Hij. Weersta aan de verleiding om voor jezelf te leven, dien en laat je dienen. Jezuïeten moeten het Evangelie verkondigen met vuur dat van binnenuit vertrekt. Ik smeek jullie om volledig op God gericht te zijn. 

In de geest van zijn pontificaat vroeg de paus de jezuïeten tot slot nog om bijzondere aandacht te hebben voor de lijdende medemens: Tranen van mededogen zuiveren het hart.

Bron: I.Media/Crux

Publicatiedatum: 4 december 2018
Laatst bewerkt: 6 december 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam