• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Kardinaal Müller: Benedictus XVI is een kerkvader

(kerknet.be) - Kardinaal Gerhard Ludwig Müller, emeritus hoogleraar theologie en -bisschop van Regensburg en oud-prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer, heeft emeritus paus Benedictus XVI afgelopen zondag tijdens de voorstelling in Beieren van diens verzamelde werken als een moderne kerkvader bestempeld. Daarmee onderschrijft hij de visie dat de Duitse emeritus paus, die zijn ambt als eerste paus in eeuwen nog tijdens zijn pontificaat heeft neergelegd, vooral de geschiedenis zal ingaan als een groot theoloog.

Kardinaal Müller stelde de publicatie voor naar aanleiding van de 10de verjaardag van het Paus Benedictus XVI-Instituut in Regenburg. Dat instituut werd destijds door de toenmalige bisschop van Regensburg opgericht om de studie van de geschriften van paus Benedictus XVI te bevorderen. Kardinaal Joseph Ratzinger, die later tot paus werd verkozen, was van 1969 tot 1977 professor aan de Universiteit van Regensburg.

Het verzamelde werk van Benedictus XVI zal uiteindelijk zestien boekdelen omvatten. Twee derde van zijn boeken en artikels, merkte mgr. Rudolf Voderholzer, de huidige bisschop van Regensburg op, schreef hij in Regensburg. In het voorjaar van 2019 verschijnt een boek met de verzamelde homilieën van Benedictus XVI. Er komt ook een autobiografie over zijn relatie met zijn voorganger Joannes Paulus II en andere bekende personen. Het is de bedoeling de komende jaren jaarlijks twee boekdelen van dit verzamelde oeuvre te publiceren, bevestigde bisschop Voderholzer.

Bron: Kathpress.at

Publicatiedatum: 4 december 2018
Laatst bewerkt: 6 december 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam