• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Uitbreiding rechten tast fundament van het recht aan

Door de steeds verdere uitbreiding van het aantal rechten dreigt het fundament van het recht en dus van de rechtstaat zelf onderuit gehaald te worden. Dat schrijft emeritus paus Benedictus XVI aan de deelnemers van een internationaal symposium van de Joseph Ratzingerstichting met als thema: Mensenrechten en conflicten tussen rechten.

De kwestie van de vermenigvuldiging van rechten draagt het risico in zich van de vernietiging van het idee van het recht zelf, schrijft Benedictus XVI in zijn brief aan de voorzitter van de stichting, pater Federico Lombardi. Daarom is het volgens de emeritus paus de moeite waard om hierover een diepe en systematische reflectie te houden, om de basis van het menselijke samenleven te beschermen.

Paus Franciscus zegt op zijn beurt in een brief aan voorzitter Lombardi te hopen dat dit internationale symposium kan bijdragen tot de bescherming van de waardigheid van de menselijke persoon en zijn integrale ontwikkeling. De Joseph Ratzinger - Benedictus XVI Stichting werd in 2010 in het Vaticaan opgericht door paus Benedictus XVI (2005-2013) zelf. Ze wil via conferenties en onderzoeksbeurzen de studie van het denken van Joseph Ratzinger promoten. Zo worden jaarlijks tien studiebeurzen toegekend voor een totaal bedrag van 120.000 euro.

Bron: I.Media

Publicatiedatum: 17 november 2018
Laatst bewerkt: 18 november 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam