• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

267 synodevaders en 36 jongeren op bisschoppensynode

(kerknet.be) - De Bisschoppensynode over Jongeren, Geloof en Roeping, die morgen woensdag 3 oktober van start gaat en loopt tot 28 oktober, wordt bijgewoond door 267 synodevaders, onder wie 50 kardinalen (waarvan twee patriarchen en 3 grootaartsbisschoppen), 6 patriarchen, 44 aartsbisschoppen, 101 bisschoppen en 37 hulpbisschoppen. Daarnaast zijn 23 experts en 36 jongeren tussen 18 en 29 jaar, onder wie onze landgenote Marguerite-Marie Le Hodey, voor de synode uitgenodigd. Dat heeft kardinaal Lorenzo Baldisseri, de secretaris-generaal van de Bisschoppensynode, bevestigd. Het slotdocument wordt op 27 oktober gepubliceerd.

Voor kardinaal Baldisseri maakt deze gastenlijst duidelijk dat paus Franciscus naar een zo breed mogelijk draagvlak streeft en alle geledingen van de Kerk bij de 25 dagen durende synode wil betrekken. Daarom ook zijn er acht afgevaardigden van andere christelijke Kerken uitgenodigd, onder wie broeder Alois, de prior van de oecumenische gemeenschap van Taizé.

Het Instrumentum laboris zal de basis vormen voor het definitieve slotdocument, dat in de ochtend van woensdag 24 oktober aan de synodevaders wordt voorgelegd. Daarna krijgen zij nog de kans om schriftelijk of mondeling aanpassingen te formuleren. Tot slot wordt het document aan paus Franciscus overhandigd, die nog aanpassingen kan doorvoeren. De definitieve versie van slotdocument wordt in de ochtend van zaterdag 27 oktober voorgesteld en moet dan na de middag door de aanwezige synodevaders worden goedgekeurd.

Bron: VIS/SIR

Publicatiedatum: 2 oktober 2018
Laatst bewerkt: 3 oktober 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam