• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus bij Angelus: Coherent leven met zijn doopsel en vormsel

“Een Christen kan niet hypocriet zijn: hij moet op een coherente manier leven”, legt paus Franciscus uit. Hij deed een oproep tot een leven dat “coherent” is met de beloften van het doopsel en het vormsel: “om de Heilige Geest niet te bedroeven”. “Op een coherente, niet op een hypocriete manier: vergeet dat niet!” insisteert de paus en hij preciseert: “De beloften van het doopsel hebben twee aspecten: verzaken aan het kwaad en instemmen met het goede”.

De paus verscheen na de H. Mis, die gecelebreerd werd door kard. Bualtiero Bassetti, voorzitter van de Italiaanse Bisschoppenconferentie, voor de Gebedsontmoeting van de Heilige Vader met jongeren uit Italië. Kard. Bassetti dankte paus Franciscus onder meer omdat hij de jongeren een beetje “door elkaar geschud” had tijdens de gebedswake in het Circo Massimo, zaterdagavond.

De paus citeert ook een uitspraak van de heilige Chileense jezuïet, Alberto Hurtado (1901-1952): “Het is goed geen kwaad te doen, maar het is kwaad het goede niet te doen”. En hij voegde erbij: “Als we ons niet verzetten tegen het kwaad, door te zwijgen, dan stimuleren wij het”.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de gehele toespraak voorafgaand aan het bidden van het Angelus: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Coherent leven met zijn doopsel en vormsel
19e Zondag door het Jaar (B) - Sint Pietersplein
(12 augustus 2018)

Publicatiedatum: 12 augustus 2018
Laatst bewerkt: 12 september 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam