• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus wil in 2019 naar Japan

(kro.nl/katholiek) - Paus Franciscus wil volgend jaar Japan bezoeken. Hij maakte dat vandaag bekend tijdens een ontmoeting met een Japanse delegatie in het Vaticaan. “Ik maak van deze ontmoeting gebruik om mijn wens uit te drukken om volgend jaar Japan te bezoeken. Laten we hopen dat dit lukt”, zei de Heilige Vader.

Johannes Paulus II is de enige Paus die Japan bezocht. Hij deed het Land van de Rijzende Zon aan tijdens zijn apostolische reis naar Oost-Azië in 1981.

De Japanse delegatie die vandaag door  Franciscus werd ontvangen, bestond uit leden van ‘Tensho Kenoh Shisetsu Kenshoukai’. Deze vereniging promoot culturele en sociale projecten. Zij werd opgericht ter nagedachtenis aan de eerste diplomatieke missie van het Japanse rijk naar Europa in 1585, georganiseerd door jezuïeten. In die tijd ondernamen vier jonge Japanse christenen een reis naar Europa van in totaal acht jaar en bezochten onder andere Paus Gregorius XIII (1572-1585).

Jorge Bergoglio, de huidige Paus, droomde als jongeman ervan als missionaris naar Japan gestuurd te worden. Vanwege zijn longaandoening kwam hij voor deze missie niet in aanmerking.


Laatst bewerkt: 3 augustus 2019


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam