• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Leek benoemd tot prefect van Vaticaans Dicasterie

De Italiaanse journalist Paolo Ruffini is door Paus Franciscus benoemd tot nieuwe prefect van het Dicasterie voor Communicatie. De keuze voor Ruffini is opmerkelijk: voor het eerst wordt een leek prefect van een belangrijke afdeling binnen het Vaticaan.

Ruffini (61 jaar) is geen onbekende in het Italiaanse medialandschap: tot zijn nieuwe benoeming was hij directeur van Tv2000, de tv-zender van de Italiaanse bisschoppenconferentie.

Prijzen

Ruffini is al veertig jaar werkzaam als journalist en ontving verschillende journalistieke prijzen. Hij was onder meer werkzaam voor enkele dagbladen en radiozenders. Hij zegt in een verklaring verbaasd en dankbaar te zijn voor het feit dat Paus Franciscus voor hem koos.

Lettergate

Ruffini volgt mgr. Dario Viganò op, die enige maanden geleden zijn functie neerlegde, nadat hij ter gelegenheid van de presentatie van een boekenreeks over de theologie van Paus Franciscus, een bewerkte Paus Benedictus XVI - Emeritaat
Over theologisch werk van Paus Franciscus
(7 februari 2018)
van emeritus-Paus Benedictus XVI had verspreidt, waarin enkele passages bewust waren weggelaten.

De emeritus-Paus verbaasde zich in de betreffende passages over het feit dat een Duitse theoloog die tijdens zijn pontificaat bekend stond “als de voortrekker van Pauselijke initiatieven”, had meegewerkt aan de reeks.

Hervormingen

Met Paus Franciscus - Rescript
Rescriptum ex Audientia Ss.mi - waarin bevestigd wordt dat het Secretariaat voor de Communicatie genoemd zal worden Dicasterie voor de Communicatie
(27 februari 2018)
. Het voormalige Secretariaat voor de Communicatie was drie jaar geleden door Paus Franciscus opgericht om alle communicatiebureau's bijeen te brengen, met inbegrip van de Pauselijke Raad voor de Sociale Communicatiemiddelen, de Persdienst van de H. Stoel, de Vaticaanse internetdienst, Radio Vaticana en het Vaticaan Televisiecentrum (CTV), de Osservatore Romano, de Vaticaanse Typografie, de Fotodienst en de uitgeverij Libreria Editrice Vaticana.

Publicatiedatum: 6 juli 2018
Laatst bewerkt: 6 juli 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam