• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus bidt voor welslagen top Trump-Kim

In zijn Angelustoespraak van gisteren heeft Paus Franciscus gebeden voor het welslagen van de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Paus Franciscus, Angelus/Regina Caeli, 10e Zondag door het Jaar (Jaar B) - Sint Pietersplein, Tegengif voor het neerhalen van de goede naam (10 juni 2018), 5

Dictator Kim Jong-un is zondag in Singapore geland. Hij is als leider van zijn land nog niet eerder zo ver van huis geweest. Dinsdag heeft hij er een topontmoeting met Trump, die 14.30 uur (onze tijd) in Singapore wordt verwacht.

De Amerikaanse president eist dat Kim zijn nucleaire wapenprogramma daadwerkelijk opdoekt in ruil voor verlichting van sancties en voor hulp bij inspanningen het geïsoleerde en berooide stalinistische Noord-Korea te moderniseren.

Trump is met het oog op de top voortijdig vertrokken van de G7, de top van zeven belangrijke industrielanden in Canada, waardoor hij sessies over klimaatverandering en de gezondheid van de oceanen misloopt.

De Amerikaanse president noemt de ontmoeting met Kim een “vredesmissie”. Hij vliegt naar Singapore via Europa; het Amerikaanse regeringstoestel Air Force One maakte een tussenlanding op Kreta om bij te tanken.

De premier van Singapore, Lee Hsien Loong, heeft zondag en maandag eerst nog aparte ontmoetingen met achtereenvolgens Kim en Trump.

Publicatiedatum: 11 juni 2018
Laatst bewerkt: 12 juni 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam