• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: Ga naar de binnenkant van de wonden van Christus

“Ga naar Zijn wonden, ga er binnen, schouw; zie Jezus, maar van binnen”: Paus Franciscus nodigt op deze 5e Zondag van de Veertigdagentijd bij het Angelus uit naar “de binnenkant” van Jezus’ kruis te kijken, niet alleen de wonden van de gekruisigde Christus te schouwen, maar er “binnen te gaan”, “tot in Zijn Hart” en daar een “hoogste daad van liefde” te zien, “bron van leven en heil voor de mensheid van alle tijden”. Hij benadrukt de vruchtbaarheid van het kruis: “Zijn wonden hebben ons genezen”. 

De Paus gaf commentaar bij het Evangelie van deze zondag 18 maart 2018 en nodigt uit zich de vraag te stellen of men het mysterie vat: “Kijk ik binnenin, ga ik binnen in Jezus’ wonden tot in Zijn Hart?”.

“Het Evangelie van vandaag nodigt ons uit onze blik op het kruis te richten, dat geen decoratief voorwerp is of kledingsaccessoire – waar men soms misbruik van maakt! – maar een godsdienstig teken om te schouwen en te vatten”, zegt Paus Franciscus.

Hij herinnert aan de mooie traditie – die hijzelf beoefent – een Onze Vader te bidden voor elke wonde van Christus: “wanneer wij dit Onze Vader bidden, proberen we dan door Jezus’ wonden naar binnen te gaan, naar binnen, tot in Zijn Hart. En daar zullen wij de grote wijsheid leren van het mysterie van Christus, de grote wijsheid van het kruis”. 

Hij evoceert de “wet van Pasen” van de graankorrel die in de aarde valt om vrucht voort te brengen, als de “dynamiek” die eigen is aan het christenleven en zich in werken van barmhartigheid realiseert. 

Zie de Nederlandstalige vertaling van de gehele toespraak: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Ga binnen in Jezus’ wonden tot in Zijn Hart
5e Zondg van de Veertigdagentijd (Jaar B) - Sint Pietersplein
(18 maart 2018)

 

Publicatiedatum: 18 maart 2018
Laatst bewerkt: 18 maart 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam