• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Tweede wonder Paulus VI erkend

(katholieknieuwsblad.nl) - De erkenning van een tweede wonder op voorspraak van de zalige Paus Paulus VI (1963-1978) maakt de weg vrij voor diens heiligverklaring. Vorige week bevestigde de Congregatie voor de Heiligverklaringen de goedkeuring van het wonder.

Na een unanieme goedkeuring van het wonder is het aan Paus Franciscus om in te stemmen met een officieel decreet waarna de datum voor heiligverklaring kan worden vastgesteld.

Ongeboren kind

Het wonder dat aan de in 2014 zaligverklaarde Paus wordt toegeschreven betreft de genezing van een ongeboren kind. De zaak werd in 2014 ter onderzoek aan Rome voorgelegd.
De moeder van het kind, een Italiaanse uit Verona, was ernstig ziek en ook de gezondheid van haar vijf maanden oude baby zou daarmee dusdanig zijn dat werd geadviseerd het kind te laten aborteren.

Volkomen gezond

Enkele dagen na diens zaligverklaring ging de vrouw naar het Mariaheiligdom in Brescia. Het kind, een dochter, kwam volkomen gezond ter wereld en is dat nog steeds.
De genezing werd vorig jaar door de medische adviesraad van de congregatie unaniem als medisch onverklaarbaar betiteld. De theologische commissie van de Congregatie stemde ermee in dat het wonder geschiedde op voorspraak van de zalige Paus Paulus VI.

Hersenbeschadiging

Ook het eerste erkende wonder betrof een ongeboren kind dat ernstig gevaar liep van hersenbeschadiging. Ook in dat geval werd abortus geadviseerd en vertrouwde de moeder haar zwangerschap toe aan Paulus VI. Het kind kwam eveneens gezond ter wereld.

Vijftig jaar na H. Paus Paulus VI - Encycliek
Humanae Vitae
Het menselijk leven en geboorteregelingen
(25 juli 1968)

De heiligverklaring zal naar verwachting dit jaar nog plaatsvinden, waarschijnlijk rond de bisschoppensynode over de jongeren. De heiligverklaring komt precies vijftig jaar na de publicatie van de verguisde encycliek H. Paus Paulus VI - Encycliek
Humanae Vitae
Het menselijk leven en geboorteregelingen
(25 juli 1968)
, waarin de Paus het kerkelijk 'nee' tegen anticonceptie handhaafde en nader toelichtte. (KN/CNA)

Publicatiedatum: 12 februari 2018
Laatst bewerkt: 13 februari 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2018, Stg. InterKerk, Schiedam