• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Vaticaan vraagt betere integratie van leprapatiënten

(kerknet.be) - Kardinaal Peter Kodwoh Turkson de prefect van het Dicasterie voor de Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling, heeft naar aanleiding van de Wereldmelaatsendag, opgeroepen tot een betere integratie van leprapatiënten. Het sociale stigma blijft het belangrijkste probleem voor de mensen die door deze ziekte zijn getroffen. Kardinaal Turkson herinnert eraan dat er wereldwijd in verschillende landen nog steeds wetten bestaan die de rechten van leprapatiënten schenden. De tijd is aangebroken om deze wetten af te schaffen. Ik roep de landen en hun burgerlijke en kerkelijke overheden op om beter samen te werken voor de integratie van leprapatiënten.

Paus Franciscus stelde gisteren na het Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Die zo machtige en goede God!
4e Zondag door het Jaar (B) - Sint Pietersplein
(28 januari 2018)
op het Sint-Pietersplein vast dat melaatsheid nog steeds de armste en meest kansarme mensen treft. Ik roep christenen op tot gebed, maar vooral ook om leprapatiënten en alle mensen die voor hen zorgen nabij te zijn en hun solidariteit te betonen. De Paus huldigde een dag eerder alle medewerkers van het Rode Kruis als de barmhartige Samaritanen van vandaag.

Hij vroeg de 7.000 medewerkers van de Italiaanse afdeling van het Rode Kruis om mensen te blijven wakker schudden uit het maatschappelijke egoïsme en hen te helpen om het goede in het hart van mensen te herontdekken. De man uit Samaria vroeg het slachtoffer aan de kant van de weg niet naar zijn afkomst, geloof of schuld voor zijn situatie. Laat u leiden door diezelfde principes van menselijkheid, onpartijdigheid en neutraliteit.

Bron: Kathpress.at/Vatican News/SIR

Publicatiedatum: 29 januari 2018
Laatst bewerkt: 29 januari 2018


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2018, Stg. InterKerk, Schiedam