• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: geweld en onrecht ontsierden 2017

(kro.nl/katholiek) - Paus Franciscus heeft op oudejaarsavond tijdens een Vesperdienst in de Sint-Pietersbasiliek een somber beeld geschetst van het afgelopen jaar. Hij stelde dat 2017 werd ontsierd door geweld, leugens en onrecht. De Bisschop van Rome riep mensen op verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden.

De Paus noemde geen specifieke gebeurtenissen uit het afgelopen jaar, maar heeft zich eerder wel herhaaldelijk uitgesproken. Hij hekelde in april de “onacceptabele moordpartij” in Syrië, waar tal van burgers waren omgekomen door een aanval met chemische wapens. Franciscus bracht in november een bezoek aan Myanmar, waar ruim 600.000 Rohingya-moslims op de vlucht zijn geslagen voor geweld. Hij vroeg vluchtelingen later tijdens een bezoek aan buurland Bangladesh om vergiffenis voor de “onverschilligheid van de wereld”.

Franciscus vierde de plechtige Vesperviering op de vooravond van het hoogfeest van Maria Moeder van God. Aan het einde was er eucharistische Aanbidding en werd het Te Deum gezongen. Na de viering bezocht de Paus tijdens een feestelijke bijeenkomst de kerststal op het Sint-Pietersplein. Daarbij schudde hij handen van vele aanwezige gelovigen.   

Publicatiedatum: 31 december 2017
Laatst bewerkt: 3 januari 2018


 
RSS feedAangepaste dossiers

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam