• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus wijst de Katholieken op een onfeilbare spirituele GPS

Paus Franciscus nodigt de katholieken van Myanmar uit een “teken van barmhartigheid” te zijn van God “die verlichting brengt voor de pijnlijkste kwetsuren” en geeft hen een onfeilbare “spirituele GPS”.

De Paus celebreerde de eerste publieke H. Mis in Myanmar (Birma) op deze woensdag 29 november 2017, de derde dag van zijn aanwezigheid in het land, op Kyaikkasan Ground in Yangon. Hij sprak over de kwetsuren van de volken: “Van het kruis komt ook genezing. Daar heeft Jezus Zijn wonden voor ons aan de Vader aangeboden, de wonden waardoor wij genezen werden. Moge het ons nooit aan wijsheid ontbreken om in de wonden van Christus de bron van elke verzorging te vinden! Ik weet dat velen in Myanmar zichtbare en onzichtbare wonden dragen door geweld”.

Paus Franciscus nodigde ook uit “boodschappers te zijn van ware wijsheid, innig barmhartig voor wie in nood zijn, met een vreugde die komt door te rusten in de wonden van Jezus, die ons tot het uiterste heeft bemind”.

Hij benadrukte dat de liefde die Christus op het kruis heeft getoond, “als een spirituele GPS is die ons onfeilbaar naar een vertrouwelijk leven met God en het hart van onze naaste leidt”.

In de namiddag heeft de Paus een ontmoeting met de Sangha, de hoogste raad van boeddhistische monniken in het Kaba Aye Centre. Hij zal ook de bisschoppen van Birma ontmoeten in de St. Mary kathedraal.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de volledige homilie: Paus Franciscus - Homilie
God, een onfeilbare spirituele GPS
Kyaikkasan Ground in Yangon (Myanmar)
(29 november 2017)

Publicatiedatum: 29 november 2017
Laatst bewerkt: 6 december 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam