• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Kardinaal Raï te gast bij Saudische koningshuis

(kerknet.be) - Kardinaal Béchara Boutros Raï, de maronitische patriarch van Antiochië (Libanon)is voor het eerst in de moderne geschiedenis uitgenodigd door het Saudische koningshuis. De uitnodiging voor het gesprek met de koning en de kroonprins in Ryiad is des te merkwaardiger omdat kruisen en religieuze symbolen in het Saudische koninkrijk verboden zijn. Het land telt nauwelijks 1,5 miljoen Christenen, voornamelijk Filipijnse en Indiase gastarbeiders.

Kardinaal Raï blijft één dag in Saoedi-Arabië. Hij zal er ten overstaan van de autoriteiten een boodschap van de Libanese president Michel Aoun voorlezen. De patriarch reist na zijn bezoek door naar Rome, waar hij op audiëntie bij paus Franciscus zal gaan.

Waarnemers zien in de uitnodiging een bevestiging van de veranderingen in Saudi-Arabië. Eerder waren er wel al Libanese, ook christelijke, politici gast, maar nog nooit religieuze leiders. Kardinaal Raï dankt de eer wellicht aan het feit dat hij leider is van een van de grootste christelijke gemeenschappen van het Midden-Oosten. 

De Heilige Stoel heeft geen diplomatieke betrekkingen met Saoedi-Arabië. Op 6 november 2007 ontving paus Benedictus XVI koning Abdoellah bin Abdoel Aziz al-Saoed. Nooit eerder had een Saoedische monarch Vaticaanstad bezocht.

Zie ook: 12-11-2017 - Ongezien: Maronitische patriarch bij koning van Saudi-Arabië

Publicatiedatum: 12 november 2017
Laatst bewerkt: 15 november 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2018, Stg. InterKerk, Schiedam