• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Ratzinger-studiekring bijeen in Rome

De studiekring van oud-studenten van emeritus Paus Benedictus XVI komt van 31 augustus tot 3 september voor haar jaarlijkse bijeenkomst samen in Rome. Dit keer is het thema: Christelijke vervolging en martelaarschap. De oud-studentenkring komt sinds 1977 jaarlijks samen voor een studiesessie over theologisch en maatschappelijk relevante onderwerpen

Mgr. ??Manfred Scheuer, de bisschop van Linz, die pas een nieuw boek over geloofsgetuigen tijdens het nationaal-socialisme publiceerde, en de Duitse historicus Helmut Moll geven de belangrijkste referaten. Prof. Moll is auteur van een modern martyrologium, met een overzicht van de Duitse martelaren van de twintigste eeuw.

De studiekring werd in 1977 opgericht toen professor Joseph Ratzinger zijn universitaire carrière noodgedwongen beëindigde, omdat toen hij aartsbisschop werd van München en Freising. De kring bestaat overwegend uit hoogleraren. Maar er zitten twee kardinalen in het selecte clubje: Christoph Schönborn, de aartsbisschop van Wenen en Kurt Koch, de voorzitter van de Pauselijke Raad ter bevordering van de Eenheid van de Christenen. Sinds zijn emeritaat in 2013 neemt kardinaal Ratzinger niet langer deel aan de bijeenkomsten. 

Bron: Kathpress.at

Publicatiedatum: 27 augustus 2017
Laatst bewerkt: 2 september 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam