• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus nodigt iedereen uit naar Jezus te gaan

Paus Franciscus nodigt iedereen uit, "iedereen", naar Jezus te gaan om Hem "zijn leven te vertellen", wat op hem weegt, wat hem verdriet doet, om bij Hem rust te vinden, troost en vrede. Als het moeilijk gaat, moet men “in beweging komen” door naar Jezus te gaan: “Jezus wil ons uit dat drijfzand trekken”. 

De Paus geeft namelijk commentaar bij het Evangelie van deze 14 zondag door het Jaar  (Mt. 11, 28-30) tijdens zijn toespraak voorafgaand aan het bidden van het Angelus vanuit het raam van het Apostolische Paleis uitziend over het Sint Pietersplein. Jezus, zegt de Paus, “wacht op ons”: “Hij wacht altijd op ons, niet om onze problemen magisch op te lossen, maar om ons sterk te maken in onze problemen”. En hij legt het uit: “Jezus neemt de last van ons leven niet weg, maar wel de angst van ons hart; Hij neemt het kruis niet weg, maar draagt het met ons. En met Hem wordt elke last licht Vgl. Mt. 11, 30, want Hij is de rust die wij zoeken”. 

De Paus herinnert aan een meditatie van Blaise Pascal over “vermaak”: “Er is zoveel illusie: dingen die rust beloven en slechts een beetje verstrooiing brengen, zij beloven vrede en geven vermaak, en laten ons daarna terug in de eenzaamheid van voordien, het is vuurwerk”. 

Hier volgt de commentaar van Paus Franciscus waarin hij de kracht van zijn persoonlijke geestelijke ervaring lijkt mee te delen. 

Zie Nederlandstalige vertaling van de volledige toespraak voorafgaand aan het bidden van het Angelus: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
Ga naar Jezus, vertel Hem wat op u bezwaart, Hij zal u verlichten
14e Zondag door het Jaar (A) - Sint Pietersplein
(9 juli 2017)

 

Publicatiedatum: 10 juli 2017
Laatst bewerkt: 11 juli 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2018, Stg. InterKerk, Schiedam