• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Bescheiden verjaardagsfeest voor emeritus Paus Benedictus XVI

(kerknet.be) - Hij zal de geschiedenis ingaan als de Duitse Paus die een indrukwekkend theologisch oeuvre heeft nagelaten en omdat hij nog bij leven als Paus is afgetreden. Intussen gebruikt emeritus Paus Benedictus XVI zijn pen alleen nog om brieven te schrijven aan familie, vrienden en ex-collega’s. Af en toe noteert hij persoonlijke beschouwingen, maar slechts voor persoonlijk gebruik.

De verjaardag zal op vraag van Benedictus zelf op paasmaandag slechts bescheiden gevierd worden, samen met een dertigtal leden van schuttersgilden uit Beieren, burgemeester Barbara Wilhelm van Pentling en Horst Seehofer, minister-president van Beieren. Benedictus werd op 16 april 1927 in Marktl am Inn (Beieren) als Joseph Ratzinger geboren. Tijdens een conclaaf in de lente van 2005 werd hij door de kardinalen tot opvolger van Johannes Paulus II (1978-2005) verkozen. Op 28 februari 2013 trad hij als eerste Paus in de moderne geschiedenis van de katholieke Kerk terug omdat het hem zowel psychisch als fysiek aan kracht ontbrak om deze zware taak nog naar behoren te vervullen. Sinds mei 2013 leidt hij een teruggetrokken leven in het klooster in de tuinen van het Vaticaan.

Ook in Duitsland zelf gaat deze verjaardag niet ongemerkt voorbij. In Marktl am Inn werd het geboortehuis van de emeritus Paus volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Vandaag opent dit museum opnieuw zijn deuren. In Regensburg, waar de Paus jarenlang professor was, komt later dit jaar een bronzen standbeeld

Publicatiedatum: 16 april 2017
Laatst bewerkt: 19 april 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam