• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus doopt elf catechumenen in Paaswake

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft zaterdagavond de Paaswake in de Sint-Pietersbasiliek gecelebreerd. Na het aansteken van de Paaskaars en de uitreiking van licht onder de aanwezigen werden elf volwassen catechumenen uit Albanië, Malta, Italië, Indonesië en China gedoopt. Ze ontvingen ook de Eerste Communie en het Vormsel.

In zijn homilie verwees Paus Franciscus naar Maria en Maria Magdalena, de twee vrouwen uit het Paasverhaal in het Mattheüsevangelie. Zij waren vol verdriet toen ze op die vroege ochtend na de sabbat het graf van Christus buiten de stadsmuren van Jeruzalem gingen bezoeken. Dat verdriet is volgens de Paus nog steeds te zien "op de gezichten van talloze moeders en grootmoeders, het gezicht van kinderen en jongeren, die de last en de pijn van al dat onmenselijke onrecht dragen."

"Op hun gezichten zien we de weerspiegeling van alle mensen die, in de straten van onze steden, de pijn van ellendige armoede voelen. Het verdriet dat veroorzaakt wordt door uitbuiting en mensenhandel," sprak Franciscus. "We zien ook de gezichten van die mensen die begroet worden met minachting omdat ze immigranten zijn. Mensen die hun land, huis en familie hebben moeten achterlaten. We zien de gezichten met ogen die eenzaamheid en verlatenheid uitdrukken, omdat hun handen vol rimpels staan."

De Heer leeft!

De Paus preekte vervolgens over de ontmoeting van de vrouwen met een engel die hun de boodschap van de Verrijzenis bracht en over de ontmoeting met de Verrezene zelf, die hun opdroeg terug naar de apostelen in de stad te gaan. "Zoals de vrouwen hebben wij ook het graf bezocht. Daarom nodig ik u uit met hen mee te gaan en naar de stad terug te keren, met een nieuwe blik. Late we met hen meegaan om de boodschap te verkondigen. Laten we op weg gaan naar alle oorden waar de dood de enige oplossing lijkt en het graf het laatste woord lijkt te hebben. Laten we op weg gaan om te verkondigen, mee te delen en te openbaren dat het waar is: de Heer leeft! Hij leeft en wil in vele gezichten opstaan, de gezichten die de hoop hebben begraven, de dromen, de waardigheid.", aldus de Paus

Publicatiedatum: 16 april 2017
Laatst bewerkt: 19 april 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2018, Stg. InterKerk, Schiedam