• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus op bezoek in Milaan spreekt o.a. tot Godgewijden

Zaterdag 25 maart bezocht Paus Franciscus Milaan tijdens een eendaags bezoek.

Na zijn bezoek aan gezinnen in de volkswijk van Milaan, op zaterdag 25 maart, kwam Paus Franciscus aan in de Duomo, de kathedraal, in gezelschap van de aarstbisschop, kard. Angelo Scola. Hij ging eerst bidden bij het Allerheiligste Sacrament en op het graf van de heilige Carolus Borromeüs (1538-1584). Nadien begroette hij de vertegenwoordigers van andere godsdiensten.

De Paus beantwoordde vragen van een priester, E.H. Gabriele Gioia, een permanent diaken, Roberto en Paus Franciscus - Toespraak
Vertrouwen in Christus, Meester van de geschiedenis
Bij de ontmoeting met priesters en Godgewijden in de Dom van Milaan
(25 maart 2017)
.

Paus Franciscus nodigt Godgewijden uit een akte van vertrouwen te stellen in het feit dat Christus "de geschiedenis leidt". De Paus gaf hen als aanbeveling geen aantallen na te streven, maar gist en zout te zijn in de deeg. En vooral in te gaan tegen “berusting”.

“Een akte van vertrouwen zal ons goed doen, zei de Paus tot de Godgewijden: Hij is het die de geschiedenis leidt! Het is waar. Wij doen alles om groot, om sterk te worden ... Doch, geen berusting. Plannen maken. Vandaag interpelleert de realiteit ons – ik herhaal – de realiteit nodigt ons uit opnieuw een beetje gist, een beetje zout te zijn. Een gerecht met veel zout, of deeg die helemaal gegist is, stel u dat voor. Niemand zou ervan eten. Vandaag roept de realiteit ons eerder op om plannen te maken dan ruimten in te nemen, eerder eenheid te zoeken, naar de realiteit te luisteren, ons voor de massa, het heilig volk van de trouwe God, het geheel van de Kerk open te stellen. Ons openstellen voor het geheel van de Kerk.”

De Paus nodigde uit om te “leven”, niet om te “overleven”, zoals een “gezegende minderheid”, “uitgenodigd om opnieuw te ‘rijzen’, te rijzen in harmonie met de inspiratie van de Heilige Geest in het hart van uw stichters en in uw eigen hart. Dat is vandaag nodig”.

Na de ontmoeting met de priesters en Godgewijden bad de Paus het Angelus met de menigte op het voorplein van de kathedraal en ging vervolgens naar de San Vitore gevangenis voor een maaltijd met de gevangenen. De Paus celebreerde ook de H. Mis in het Monza Park bij gelegenheid van het Hoogfeest van de Aankondiging van de Heer (Maria Boodschap) en had een ontmoeting met jongeren.

Zie de Nederlandstalige vertaling van het antwoord van de Paus op de vraag gesteld door de religieuze: Paus Franciscus - Angelus/Regina Caeli
De kracht van Gods Woord
4e Zondag door het Jaar (B) - Sint Pietersplein
(1 februari 2015)
. Misschien volgt later ook nog vertalingen van de eerste twee vragen.

Publicatiedatum: 26 maart 2017
Laatst bewerkt: 28 maart 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam