• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus wil in Colombia ook met FARC-top spreken

(kro.nl/katholiek) - Paus Franciscus heeft voor september een apostolische reis naar Colombia gepland. Daar wil hij naast afgevaardigden van de regering ook spreken met de leiders van het linkse guerrillaleger FARC en met slachtoffers van de gewapende strijd tussen de regering en de FARC. Dat zegt bisschop Fabio Suescún Mutis, militair ordinarius in Colombia en hoofd van het Pausbezoekcomité, in het dagblad El Tiempo.

Het hoofd van de Katholieke Kerk bezoekt Colombia van 6 tot en met 11 september. De Paus komt vooral naar het Zuid-Amerikaanse land om het vredesproces te ondersteunen. Dat zei president Juan Santos Calderón vrijdag tijdens een persconferentie die hij samen met de Colombiaanse Bisschoppenconferentie in Bogotá had belegd.

Het Pausbezoek, dat als motto: ‘Laten wij de eerste stap zetten’ heeft, staat in het teken van de nationale verzoening in het door geweld en drugshandel verscheurde land.

Het precieze programma van de reis is nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de Paus een bezoek zal brengen aan de hoofdstad Bogotá en de steden Villavicencio, Medellín en Cartagena.

De FARC en Colombia sloten eind vorig jaar een akkoord dat een einde maakte aan 52 jaar oorlog. Daardoor kwamen naar schatting 220.000 mensen om. President Santos werd vanwege zijn bereidheid om aan een akkoord te werken gelauwerd met de Nobelprijs voor de Vrede.

Verwacht wordt dat uiteindelijk meer dan 6.000 guerrilla’s zich laten demilitariseren door in kampen van de VN hun wapens in te leveren. Ongeveer 300 rebellen zullen de wapens niet neerleggen.

Paus Franciscus reist dit jaar ook naar andere landen: Portugal, India, Bangladesh en wellicht ook Egypte.

Publicatiedatum: 12 maart 2017
Laatst bewerkt: 15 maart 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam