• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus vraagt respect voor inheemse volkeren

(kerknet.be) - Inheemse volkeren moeten betrokken worden bij belangrijke beslissingen en er moet rekening met hen worden gehouden. Zowel op lokaal als nationaal niveau moeten zij volledig geïntegreerd worden en inspraak krijgen. Dat vertelde Paus Franciscus woensdag aan een veertigtal afgevaardigden van de inheemse volkeren, die in Rome voor overleg samen kwamen. Een van de grote uitdagingen is de verzoening van het recht op ontwikkeling met de bescherming van de tradities en de traditionele gebieden van de inheemse volkeren.

Regeringen van de landen waar deze volkeren wonen moeten met hen zowel op maatschappelijk als cultureel vlak samenwerken, opdat inheemsen hun eigenheid kunnen bewaren. Het volstaat niet dat regeringen inheemse volkeren steunen. Zij moeten hen als integraal onderdeel van hun natie erkennen.

Paus Franciscus prees de inheemse volkeren omwille van hun bijdrage tot de bescherming van het milieu en in de strijd tegen klimaatopwarming. Zij moeten beletten dat nieuwe technologieën het milieu onherstelbare schade aanbrengen en ervoor zorgen dat het ecologische evenwicht en de wijsheid van de volkeren niet verloren gaat.

Bron: Radio Vaticaan (Duitstalig)/Kathpress.at

Publicatiedatum: 16 februari 2017
Laatst bewerkt: 16 februari 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2018, Stg. InterKerk, Schiedam