• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: vertel het goede nieuws, de Blijde Boodschap

(rkkerk.nl) - Paus Franciscus vraagt iedereen die werkzaam is in de media om mensen verhaallijnen aan te reiken die in de kern ‘goed nieuws’ zijn. De Paus noemt het noodzakelijk de vicieuze cirkel van onrust en de spiraal van angst, die het gevolg zijn van de voortdurende focus op ‘slecht nieuws’, te doorbreken.

De Paus vraagt dit in zijn boodschap voor de 51ste Wereld Communicatie Dag. Het thema van de boodschap van de Paus is: Paus Franciscus - Boodschap
Wees niet bevreesd, want Ik ben bij u. (Jes. 43, 5). Hoop en vertrouwen meedelen in deze tijd
Wereld Communicatie Dag 2017
(24 januari 2017)
. Deze boodschap is nu beschikbaar in een Nederlandse vertaling.

Paus Franciscus benadrukt dat het niet de bedoeling is om menselijk leed te ontkennen of naïef te zijn. Wel is het nodig om het gevoel van moedeloosheid tegen te gaan. Want, zo zegt de Paus, in een mediawereld die denkt dat goed nieuws niet verkoopt, en waar menselijk leed en het mysterie van het kwaad makkelijk veranderen in entertainment, is er altijd het gevaar dat ons geweten in slaap sukkelt en dat we pessimistisch worden.

Met zijn boodschap voor Wereld Communicatie Dag wil de Paus een bijdrage leveren aan een “open en creatieve manier van communicatie, die nooit het kwaad verheerlijkt maar in plaats daarvan concentreert op oplossingen en die ontvangers van de boodschap inspireert tot een positieve en verantwoordelijke benadering.” Daarom vraagt de Paus iedereen om mee te werken aan het vertellen van verhaallijnen van ‘goed nieuws’.

Dat goede nieuws is Jezus Christus. In Hem heeft God zijn solidariteit getoond met elke menselijke situatie. We hoeven dan ook niet bevreesd te zijn, want Hij heeft oog voor al zijn kinderen.

De boodschap van de Paus werd, zoals gebruikelijk, bekendgemaakt op de feestdag van Franciscus van Sales, patroonheilige van de journalisten, 24 januari j.l.. Wereld Communicatie Dag vindt plaats op 28 mei 2017, de zondag voor Pinksteren.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de gehele Boodschap: Paus Franciscus - Boodschap
Wees niet bevreesd, want Ik ben bij u. (Jes. 43, 5). Hoop en vertrouwen meedelen in deze tijd
Wereld Communicatie Dag 2017
(24 januari 2017)

Publicatiedatum: 13 februari 2017
Laatst bewerkt: 13 februari 2017


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2018, Stg. InterKerk, Schiedam