• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus steunt anti-abortusmanifestatie in Washington

Rome (KRO) 28 januari 2017 – Paus Franciscus heeft zijn steun uitgesproken aan de jaarlijkse March for Life (‘Mars voor het Leven’), die gisteren in de Amerikaanse hoofdstad Washington werd gehouden en waaraan honderdduizenden burgers deelnamen.

De Paus liet zijn staatssecretaris, kardinaal Pietro Parolin, een boodschap sturen aan de deelnemers van de Mars voor het Leven uit het aartsbisdom Washington en het bisdom Arlington. “Zijne Heiligheid is zeer dankbaar voor dit indrukwekkende getuigenis van de heiligheid van elk menselijk leven”, aldus de kardinaal-staatssecretaris.

Parolins boodschap bevat een passage van het document Paus Franciscus - Postsynodale Apostolische Exhortatie
Amoris Laetitia
Over vreugde van de liefde
(19 maart 2016)
 van Paus Franciscus: “De waarde van het menselijk leven is zo groot, en het recht op leven van een onschuldig kind dat groeit in de moederschoot zo onvervreemdbaar, dat men op geen enkele wijze het als een recht van zijn eigen lichaam kan zien om mogelijke beslissingen in overweging te nemen rond dit leven dat een doel op zich is en nooit een object dat door een ander menselijk wezen kan overheerst worden” Paus Franciscus, Postsynodale Apostolische Exhortatie, Over vreugde van de liefde, Amoris Laetitia (19 mrt 2016), 83.

Een van de sprekers bij de Mars van het Leven 2017 in Washington was de nieuwe vicepresident Mike Pence. Die zei dat hij aanwezig was in opdracht van president Donald Trump. “Het leven wint weer in Amerika”, zei Pence, al geruime tijd een protagonist van de pro-life-beweging in Amerika.

In het Amerikaanse Congres zijn tegenstanders van abortus nu in de meerderheid. Bovendien heeft Trump een besluit getekend om geen geld van de federale overheid meer beschikbaar te stellen aan organisaties die abortussen aanbieden in het buitenland. Ook wil de nieuwe president binnenkort een tegenstander van abortus benoemen in het hooggerechtshof. In een interview met Christian Broadcast Network zei Trump dat de nieuwe opperrechter de evangelicalen zal bevallen.

Publicatiedatum: 28 januari 2017
Laatst bewerkt: 1 februari 2017


 
RSS feedAangepaste dossiers

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam