• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Pausbezoeken aan Lesbos, Armenië, Georgië en Azerbeidzjan bevestigd

Paus Franciscus zal op zaterdag 16 april naar het Griekse eiland Lesbos afreizen. Van 24 tot 26 juni is hij in Armenië en van 30 september tot 2 oktober in Georgië en Azerbeidzjan.

Dat heeft Vaticaans woordvoerder, pater Federico Lombardi, laten weten.

Vluchtelingen

Komende zaterdag zal de Paus naar het Griekse eiland Lesbos afreizen om zijn solidariteit te betonen met de vluchtelingen die daar worden vastgehouden. Eerder werd nog gesproken over vrijdag 15 april.

Pater Lombardi liet donderdag weten dat de Paus naar verwachting zowel de haven zal bezoeken als het centrum waar de vluchtelingen op het eiland worden gehuisvest.

Conflict Armenië-Azerbeidzjan

De Vaticaans woordvoerder maakte gisteren de definitieve data bekend van de reizen naar Armenië, Georgië en Azerbeidzjan.

Hij kon daarbij niet bevestigen of de Paus ook een bezoek zal brengen aan Nagorno-Karabach. Die regio vormt al sinds de jaren negentig het middelpunt van een conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan. Het gebied ligt in Azerbeidzjan, maar wordt sinds een afscheidingsoorlog door etnische Armeniërs bestuurd met financiële steun van Armenië.

Nieuw geweld

Azerbeidzjan dreigt regelmatig het gebied met geweld in te nemen. Begin april laaide het geweld opnieuw op en vielen er tientallen doden. Er wordt gevreesd voor een groter conflict in de zuidelijke Kaukasus.

“Ik communiceer alleen dat er twee reizen zullen zijn, naar Armenië en naar Georgië en Azerbeidzjan. Momenteel is er geen ander nieuws”, was het enige wat Lombardi kwijt wilde over een mogelijk bezoek van de Paus aan het betwiste gebied.

(KN/VI)

Zie ook dossier Reizen van de Pausen

Publicatiedatum: 10 april 2016
Laatst bewerkt: 13 april 2016


 
RSS feedAangepaste dossiers

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam