• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Katholieken en lutheranen moeten samenwerking versterken

(kerknet.be) - Paus Franciscus heeft maandag tijdens een ontmoeting met een oecumenische delegatie met afgevaardigden van de Finse lutherse kerk katholieken en lutheranen opgeroepen tot een versterking van de oecumenische dialoog. Het bezoek van de Finse delegatie heeft traditioneel plaats bij het begin van de Gebedsweek voor de Eenheid van de Christenen. Voor het eerst werden de lutheranen geleid door een vrouw. Irja Askola is sinds vorig jaar de eerste vrouwelijke bisschop van de lutherse kerk in Finland.

De Paus bemoedigde om de onderlinge samenwerking en de dialoog te versterken, tegen de achtergrond van het toenemende secularisme en de groeiende onverschilligheid en in een wereld die vaak door conflict wordt verscheurd. Dat moet ertoe bijdragen dat Christenen gemeenschappelijk Christus belijden, geloofwaardige getuigen zijn van de eenheid en samen vrede en verzoening tot stand brengen.  

De Paus vroeg nog bij het begin van de gebedsweek voor eenheid dat Christenen zich niet laten ontmoedigen door onderlinge verschillen inzake kerkelijke leer en praktijk. Christenen moeten de weg naar een steeds grotere eenheid bewandelen en zij moeten ertoe bijdragen dat de oude onderlinge verschillen en wederzijdse vooroordelen worden overwonnen.  

Bron: KNA/I.Media

Publicatiedatum: 18 januari 2016
Laatst bewerkt: 18 januari 2016


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam