• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept op tot 'opbouw rechtvaardigere wereld'

(katholiek nieuwsblad) - Paus Franciscus heeft opgeroepen tot de “opbouw van een meer rechtvaardige en broederlijke wereld”. Hij deed dit vandaag tijdens zijn preek in de Mis op het hoogfeest Maria, Moeder van God, dat tevens de Wereldgebedsdag voor de Vrede is. Franciscus wil een wereld “waar ieder mens en ieder schepsel in vrede leven kan, in de harmonie van de oorspronkelijke schepping van God”.

'Onverschilligheid overwinnen'

Het is zaak “de onverschilligheid te overwinnen die de solidariteit tegenhoudt, en uit de valse neutraliteit te stappen die het samen delen verhindert”, aldus de Paus. Jezus, voegde hij toe, roept de mensen op zijn medewerkers bij dit project te worden. Franciscus riep op tot vertrouwen in de kracht van het geloof. De menswording van God in Jezus, tweeduizend jaar geleden, was al in tegenspraak met de “dramatische historische ervaring”. Ook destijds heersten oorlog en geweld, ging de Paus verder. Toch is deze “verscheurende vloed” machteloos tegen de “oceaan van barmhartigheid”.

Kracht van het geloof

De kracht van het geloof kan volgens Franciscus bereiken “wat noch het verstand van de filosofen noch het overleg van de politiek vermag te bereiken”. Het geloof kan zo het verstand en het overleg nieuwe wegen tonen, aldus de Paus.

Publicatiedatum: 1 januari 2016
Laatst bewerkt: 2 januari 2016


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam