• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus pleit voor nieuw begrip van de verkondiging

ROME (KerkNet) – Paus Franciscus pleitte donderdag tijdens een ontmoeting met 160 afgevaardigden van de algemene vergadering van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren voor een nieuw begrip van de zending van de katholieke Kerk. Franciscus benadrukte dat de kerk geroepen is om het geloof te verkondigen. "Maar in eerste instantie moet zij dat geloof in eigen kring blijven verspreiden. Slechts zo kan zij haar frisheid en apostolische zendingsijver bewaren."

Verkondiging is vertrekpunt en doel

Paus Franciscus besteedde ook aandacht aan de recente studie van de Congregatie over de jonge kerken en de vraag hoe zij haar verkondiging daar efficiënter kan maken. Hij stelde tevens vast dat er in de geseculariseerde samenleving een grote gevoeligheid bestaat voor de waarden van liefde, rechtvaardigheid, vrede en soberheid. "Maar er bestaat nog slechts weinig openheid voor de figuur van Jezus en die wordt al helemaal niet als Messias of Zoon van God beschouwd. Zo wordt de boodschap gescheiden van de boodschapper en de genade van diegenen die genade schenkt."

"De missio ad gentes kan opnieuw een geloofshorizon schenken. Die taak moet door elke parochie ter harte worden genomen. Zo wordt de angst en de isolatie bij de verkondiging doorbroken en wordt bij jongeren ruimte geschapen voor deze oude traditie."

Publicatiedatum: 3 december 2015
Laatst bewerkt: 3 december 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam