• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: 'Opende iedereen zich maar voor de wonderen van Gods liefde!'

(Katholiek Nieuwsblad) - Paus Franciscus heeft gewaarschuwd tegen het versmallen van Gods liefde en daden tot enkel een bepaalde groep mensen. Hij deed dat zondag in zijn Paus Franciscus - Homilie
De wonderen van de gezinnen
H. Mis ter afsluiting van de 8e Wereldontmoeting van Gezinnen - Benjamin Franklin Parkway te Philadelphia (Pennsylvania, USA)
(27 september 2015)
van de Wereldontmoeting van Gezinnen in Philadelphia. 

“Twijfel wekken over de werkzaamheid van de Heilige Geest, de indruk geven dat het niet kan gebeuren in mensen die geen ‘deel van de groep’ zijn, die niet ‘zoals wij’ zijn, is een gevaarlijke verleiding, aldus de Paus. “Niet alleen blokkeert het bekering tot het geloof; het is een pervertering van het geloof!”

Mozes en Jezus

In de lezingen van de Mis, zei de Paus, wijst zowel Mozes als Jezus zijn volgelingen omwille van hetzelfde terecht: een poging grenzen te stellen aan Gods werkzaamheid.

In de eerste lezing meldt Jozua aan Mozes dat er mensen profeteren zonder mandaat, terwijl in het Evangelie de leerlingen mensen hadden verhinderd in Jezus’ naam demonen uit te drijven.

'De wonderen van de liefde'

“Waren wij maar allen profeten! Zou ieder van ons zich maar openen voor de wonderen van de liefde ten bate van zijn eigen gezin en alle gezinnen van de wereld”, ging de Paus verder, “om zo de ergernis van een kleine en argwanende liefde te overwinnen, die in zichzelf gesloten en ongeduldig met de anderen is!”

“‘Ongeduldig’ heb ik gezegd, en daarbij ligt er een vraag voor jullie, die ieder voor zich mag beantwoorden: schreeuwt men bij mij thuis tegen elkaar, of wordt met liefde en tederheid gesproken? Dat is een goede manier om onze liefde te meten”, aldus de Paus.

'Authenciteit van het geloof'

Paus Franciscus zei verder onder meer dat “de verleiding om de vrijheid van God, die het laat regenen over rechtvaardigen en onrechtvaardigen, die voorbijgaat aan de bureaucratie, het bestuursapparaat en de kring van de insiders, als ergernis te ervaren”, een bedreiging vormt voor “de authenticiteit van het geloof” en daarom “energiek teruggewezen” moet worden.

Zie het overzicht in de dossiers:

Publicatiedatum: 28 september 2015
Laatst bewerkt: 28 september 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam