• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Wereldgezinsdagencongres: "Sterke gezinnen betekenen een sterke samenleving"

BRUSSEL (KerkNet/RadVat) – Aartsbisschop Vicenzo Paglia, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor het Gezin en mede-organisator van het Wereldgezinscongres in Philadelphia, zegt in een gesprek met ‘Radio Vaticaan’ dat hij bijzonder tevreden is over het verloop van dit congres. Sinds dinsdag volgen bijna 20.000 mensen de debatten, vieringen en ontmoetingen. Met de komst van de paus steeg het aantal deelnemers tot een half miljoen en voor de slotviering van zondag, op het einde van het tiendaagse pausbezoek aan Cuba en de Verenigde Staten, worden twee miljoen deelnemers verwacht. 

Volgens de voorzitter van de Pauselijke Raad voor het Gezin maken bijeenkomsten zoals deze het belang van het gezin voor onze samenleving duidelijk. “Er is een nauwe band tussen de gezinnen en de samenleving. Sterke gezinnen betekenen een sterke samenleving en zwakke gezinnen een verzwakte samenleving.” 

De aartsbisschop hoopt dat er vanuit Philadelphia een nieuwe bevlogenheid en een sterker geloof en engagement uitgaat voor de ondersteuning en bevordering van de gezinnen wereldwijd. “Dit congres met deelnemers uit de hele wereld maakt duidelijk dat families met vreugde en hoop kunnen samenleven, ondanks de grenzen en de onverschilligheid van de wereld.”

Zie het overzicht in de dossiers:

Publicatiedatum: 27 september 2015
Laatst bewerkt: 28 september 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam