• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus bemoedigt gezinnen: De liefde van God is voor iedereen bestemd

BRUSSEL (KerkNet/Kathpress/CNA) – God heeft iedereen lief, zonder uitzondering. Dat zei paus Franciscus tijdens de slotviering van het wereldgezinscongres in Philadelphia, in aanwezigheid van meer dan een miljoen gelovigen. Uren voor de viering stroomden honderdduizenden gelovigen toe om de eucharistie bij te wonen. Op de Benjamin Franklin Boulevard, een van de hoofdstraten van de vierde grootste stad van de Verenigde Staten, was nauwelijks nog een plaatsje te vinden. “Heiligheid”, zo vertelde de paus, “ligt in kleine gebaren. Hoe beleven we het geloof in onze huizen en onze samenleving. Welke wereld willen wij aan onze kinderen nalaten. Geloof opent een raam voor de aanwezigheid en de werking van de Heilige Geest. De Heilige Geest nodigt ons uit om als één familie te antwoorden. Laten wij openstaan voor wonderen van liefde. Laat ons profeten zijn van vrede, tedere zorg, geduld en liefde.”

Franciscus waarschuwde dat het gevaarlijk is om te denken dat de liefde van God slechts voor een kleine groep is bestemd. “Het is gevaarlijk om te denken dat de Heilige Geest niet werkzaam kan zijn bij diegenen die niet tot onze groep behoren, bij diegenen die niet zijn zoals wij. Een dergelijke houding staat niet enkel de bekering door het geloof in de weg, maar het is een ontsporing van het geloof. De liefde van God is voor iedereen bestemd.” 

In onze gezinnen komt de liefde tot uitdrukking in kleine dingen, kleine dagelijkse gebaren waardoor wij ons thuis voelen: een warme maaltijd, een omarming na een vermoeiende dag... De paus maande de gezinnen aan om een geest van openheid na te streven en om het werk van de Geest te herkennen, zelfs in niet-christelijke gezinnen. "Het geloof groeit met de praktische toepassing ervan en het wordt gevormd door de liefde." Daarom zijn families huiskerken. “Zij zijn de geschikte plaats waar het geloof leven wordt en het leven geloof."

Zie het overzicht in de dossiers:

Publicatiedatum: 27 september 2015
Laatst bewerkt: 28 september 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam