• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus tijdens Wake: Moed! Volmaakte gezinnen bestaan niet!

"Volmaakte gezinnen bestaan niet. Dat hoeft ons niet te ontmoedigen. Integendeel!” Paus Franciscus had Paus Franciscus - Toespraak
Moed! Volmaakte gezinnen bestaan niet!
Wake tijdens de 8e Wereldgezinsdagen - Benjamin Franklin Parkway van Philadelphia (Pennsylvania, USA)
(26 september 2015)
voor vrijdagavond 25 september in de Benjamin Franklin Parkway van Philadelphia. Mede naar aanleiding van de getuigenissen van diverse gezinnen, verloofden en ouderen, hield hij uiteindelijk een vrije rede.

Kernpunten uit de tekst, die hij voorbereid had zijn: “Liefde is iets dat we leren; liefde is iets dat we beleven; liefde groeit in de mate dat ze “gesmeed” wordt door de concrete situaties die elk gezin ervaart.”

“Liefde ontstaat en ontwikkelt zich voortdurend tussen schaduw en licht. Liefde kan ontbloeien tussen een man en een vrouw die proberen aan het conflict niet het laatste woord te geven, doch eerder als een nieuwe gelegenheid te zien. Een gelegenheid om hulp te zoeken, een gelegenheid om ons af te vragen wat wij nodig hebben om ons te verbeteren, een gelegenheid om de God te ontdekken die met ons is en ons nooit verlaat.”

Paus Franciscus bemoedigt om aan jongeren de ervaring door te geven dat liefde, met God, moeilijkheden overwint. “Dat is het grote erfgoed dat wij onze kinderen kunnen geven, een heel goede les: wij doen fouten, ja; wij hebben problemen, ja. Maar wij weten dat het niet dat is wat echt telt. Wij weten dat fouten, problemen, conflicten een gelegenheid zijn om tot elkaar te naderen, om tot God te naderen.”

God is niet in een onderneming of zo gekomen, maar in een gezin: “Vanavond zijn we samen komen bidden, bidden als een familie, om van onze huiskring het blije gelaat van de Kerk te maken. Om deze God te ontmoeten die in de wereld niet op een andere manier is willen komen dan in een gezin. Om “God met ons” te ontmoeten, de God die steeds onder ons is”.

Zie de Nederlandstalige vertaling van de volledige voorbereide, niet uitgesproken, tekst: Paus Franciscus - Toespraak
Moed! Volmaakte gezinnen bestaan niet!
Wake tijdens de 8e Wereldgezinsdagen - Benjamin Franklin Parkway van Philadelphia (Pennsylvania, USA)
(26 september 2015)

Zie het overzicht in de dossiers:

Publicatiedatum: 26 september 2015
Laatst bewerkt: 28 september 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2022, Stg. InterKerk, Schiedam