• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus spreekt Cubanen toe via de staatstelevisie

BRUSSEL (KerkNet) – Paus Franciscus sprak vannacht via een videoconferentie, uitgezonden via het Sistema Informativo de la Televisión Cubana (Telecentro CNC Granma), de Cubaanse bevolking toe. De toespraak vond plaats in het vooruitzicht van zijn bezoek aan het land. De Paus komt zaterdag omstreeks 20 uur (Europese tijd) aan in Cuba. De toespraak op de staatstelevisie, waarin de Paus Cubanen vertelde dat hij als een pelgrim van de barmhartigheid het land bezoekt, was een primeur. Nooit eerder sprak een Paus de Cubanen toe, laat staan via de staatstelevisie. "Ik kom om uw geloof en hoop te delen."

Paus Franciscus prees de Cubanen om hun standvastigheid in het geloof en hun grote wederzijdse steun, waarmee zij een kostbaar getuigenis geven. "De boodschap die ik U kom brengen is heel eenvoudig: Jezus ziet jullie heel graag en hij laat nooit in de steek. Hij heeft jullie lief vanuit het diepste van zijn hart. Ook als wij hem teleurstellen blijft hij ons steunen, hoop geven en schenkt hij nieuwe kansen en nieuw leven." Hij maande Cubanen aan om missionarissen van barmhartigheid te worden en te getuigen van de oneindige liefde van God. Hij kondigde eveneens zijn bezoek aan Onze-Lieve-Vrouw van El Cobre aan. 

Paus Franciscus bezoekt Cuba van 19 tot 22 september. Op het programma staan bezoeken aan de steden Havana, Holguin en Santiago de Cuba en het nationale heiligdom van de Madonna van El Cobre. Dit weekend is er eveneens een ontmoeting met president Raul Castro. De Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodriguez beklemtoonde woensdag het uitzonderlijke belang van dit Pausbezoek. 

Het Pausbezoek heeft plaats tegen de achtergrond van de hervatting van de diplomatieke relaties tussen Cuba en de Verenigde Staten, dankzij rechtstreekse tussenkomst van Paus Franciscus. De Cubaanse bevolking hoopt dat dit Pausbezoek kan bijdragen tot de rechtstreekse opheffing van het embargo tegen Cuba.

Publicatiedatum: 18 september 2015
Laatst bewerkt: 18 september 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam