• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Schülerkreis Ratzinger bijeen over de geloofscrisis in Europa

BRUSSEL (KerkNet - Kathpress - RKDocumenten.nl) – Een groep oud-leerlingen van Paus-emeritus Benedictus XVI komt eind deze maand, van 27 tot 30 augustus, voor de jaarlijkse studievierdaagse samen in het Mariapoliscentrum in Castel Gandolfo. Centraal thema van de ontmoeting is: 'Hoe spreken over God – de geloofscrisis in Europa'. De bijeenkomst knoopt aan bij de Duitse academische traditie waarbij professoren met hun (doctoraat)studenten samenkomen om zich in bepaalde onderwerpen te verdiepen. Joseph Ratzinger, die in 1978 voor het eerst met zijn Schülerkreis samenkwam, zette die traditie ook voort nadat hij prefect werd van de Congregatie voor de Geloofsleer in Rome en later ook Paus werd. Sinds 2008 komt ook de Neuen Schülerkreis, theologen die zich sepciaal met de theologie van Joseph Ratzinger bezighouden, ook in Castel Gandolfo bij elkaar. 

Ook deze keer zal de emeritus Paus niet persoonlijk aanwezig zijn tijdens de studiebijeenkomst van zijn Schülerkreisen. Of er een ontmoeting gepland staat, zoals hij vorig jaar tijdens de afsluitende H. Mis in de kerk van Campo Santo Teutonico aanwezig was (zie foto), is niet bekend.

De belangrijkste sprekers van de sessie van dit jaar zijn kardinaal Christoph Schönborn en de Tsjechische intellectueel en Templetonprijswinnaar Tomas Halik. De debatten worden geleid door de Beierse salvatoriaan Stephan Otto Horn, die van 1972 tot 1977 assistent was van professor Ratzinger aan de universiteit van Regensburg.

Publicatiedatum: 17 augustus 2015
Laatst bewerkt: 17 augustus 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2019, Stg. InterKerk, Schiedam