• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: "Het Evangelie is tegengif voor hedendaagse wanhoop"

De hoop die het Evangelie biedt is het tegengif voor de geest van wanhoop die lijkt toe te nemen als een kanker in de samenleving en waarvoor de jongeren een hoge prijs betalen, zegt Paus Franciscus op deze 15e augustus 2014.

Op het feest van de Tenhemelopneming van de Maagd Maria, de tweede dag van zijn apostolische reis in Zuid-Korea, had Paus Franciscus zijn eerste ontmoeting met het Koreaanse volk, in het “World cup stadium” te Daejeon, op ongeveer 150 km ten zuiden van Seoel. Tijdens de openluchtmis in aanwezigheid van 50.000 personen (de capaciteit van het stadion), Paus Franciscus - Homilie
Het Evangelie, tegengif voor de hedendaagse wanhoop
Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming - Daejeon, Zuid-Korea
(15 augustus 2014)
de Paus over de christelijke vrijheid in de leerschool van de Maagd Maria: “Van Maria, vol van genade, leren wij dat christelijke vrijheid meer is dan bevrijding van zonde alleen. Het is de vrijheid die ontvankelijk maakt voor een nieuwe spirituele manier om de aardse realiteit te bekijken, de vrijheid om God evenals onze broeders en zusters met een zuiver hart te beminnen en in de blije hoop te leven op de komst van het Rijk van Christus”.

De Paus hoopte dat de Christenen van Korea “een grootmoedige kracht tot geestelijke vernieuwing zouden zijn in ieder milieu van de samenleving”: “Dat zij de aantrekkingskracht van het materialisme zouden bestrijden ... onmenselijke economische modellen ... evenals de cultuur van de dood die Gods beeld devalueert, de God van het leven, en die de waardigheid van elke man, vrouw en kind schendt”.

Publicatiedatum: 15 augustus 2014
Laatst bewerkt: 15 augustus 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam