• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus: "Hertrouwd gescheidenen behoren tot de Kerk"

ROME (KerkNet) – Paus Franciscus hervatte woensdag, na zijn zomervakantie, de wekelijkse audiëntie met Paus Franciscus - Audiëntie
Het gezin - 21. Kwetsuren (II)
Aula Paulus VI
(5 augustus 2015)
. Daarin had hij deze keer aandacht voor mensen die gescheiden zijn en die hertrouwen. "De Kerk weet dat deze levenssituatie strijdig is met het christelijke Sacrament. Maar als moeder zoekt zij steeds het welzijn en de redding van al haar kinderen. Daarom moeten wij deze gezinnen in onze gemeenschappen oprecht verwelkomen en moet de kerk zich steeds pastoraal om hen bekommeren." 


Paus Franciscus zei dat de Kerk zich tijdens de voorbije decennia beter bewust werd van de nood om mensen die gescheiden en hertrouwd zijn te verwelkomen. "Zij behoren nog steeds tot de kerk en zijn niet geëxcommuniceerd. Zij mogen ook niet als dusdanig worden behandeld. Zij moeten, samen met hun families, worden aangespoord om deel te nemen aan het kerkelijke leven, door het gebed, het beluisteren van het woord van God, de christelijke opvoeding van hun kinderen en de dienst voor de armen." Franciscus verwees naar Paus Benedictus XVI - Toespraak
Avondwake met getuigenis van gezinnen uit de wereld
Tijdens 7e Wereldontmoeting voor Gezinnen - Park in Bresso (bij Milaan)
(2 juni 2012)
, die eerder al aanspoorde tot onderscheidingsvermogen en verstandige pastorale begeleiding, waarbij moet erkend worden dat er geen eenvoudige oplossingen bestaan voor gezinnen die gewond zijn.


"De Kerk moet het voorbeeld van de Goede Herder navolgen en zij moet al haar kinderen verwelkomen zoals de moeder die bereid is om voor hen haar leven te geven. Ieder van ons kan die houding van de Goede Herder aannemen, die al zijn schapen kent en die niemand van zijn oneindige liefde wil uitsluiten."

Publicatiedatum: 5 augustus 2015
Laatst bewerkt: 6 augustus 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2020, Stg. InterKerk, Schiedam