• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Carlo Acutis, 15 jaar, met de Eucharistie op de snelweg naar de Hemel

Adolescentie en heiligheid: Carlo Acutis kende een flitsende weg, in de leerschool van de Maagd Maria, een jong Eucharistisch leven.

Carlo zag in de Eucharistie zijn “snelweg naar de Hemel”: hij is op 15-jarige leeftijd “voor de Hemel geboren”. Carlo (1991-2006), oud-leerling aan het Instituut Leo XIII, college van de jesuïeten in Milaan, stierf aan leukemie. Hij offerde zijn lijden “voor het welzijn van de Kerk en voor Paus Benedictus XVI”.

Vanaf zijn Eerste Communie op de leeftijd van 7 jaar, heeft hij nooit de afspraak van de dagelijkse Mis gemist. Hij bracht tijd door in gebed voor het tabernakel, om de levende Jezus in de Eucharistie te aanbidden.

Op 11 jaar schreef hij: “Hoe meer wij de Eucharistie zullen ontvangen, des te meer zullen wij op Jezus gelijken en reeds hier op aarde het Paradijs genieten”.

Zijn grote vertrouwelinge was de Maagd Maria en hij bad dagelijks de rozenkrans voor Haar. Hij zei: “Ons doel is oneindig te zijn, niet eindig. De oneindigheid is ons vaderland. Wij werden altijd voor de Hemel voorzien”.

En ook dit: “Wij zijn als een origineel geboren maar velen sterven als een fotokopie”. Om niet “als een fotokopie te sterven”, nam Carlo het woord Gods tot kompas.

Carlo had aanlag voor alles, vooral voor informatica: men zag een klein genie in hem:programmering, filmmontage, het maken van websites, tekenverhalen, lay out. Hij deed vrijwilligerswerk voor mensen in nood, kinderen en bejaarden. Zijn ouders hadden hem bedevaartsplaatsen laten ontdekken waar Eucharistische wonderen plaats hadden.

Hij heeft twee “online tentoonstellingen” geïnspireerd: over 136 Eucharistische wonderen en over verschijningen van de Maagd Maria. Maar zijn geloof was niet gebaseerd op de “wonderen” of “verschijningen”: zijn geloof was rijp, in de leerschool van Maria, gevoed door Gods woord, gebed, de ervaring van de levende Christus in zijn leven en in de gemeenschap van de heiligen, uit liefde voor de Kerk en de opvolger van Petrus.

De stappen voor zijn heiligverklaring op het niveau van het bisdom werden op 15 februari 2013 door het bisdom Milaan goedgekeurd.

Vert. Maranatha-gemeenschap
Bron: zenit.org

 

Publicatiedatum: 21 juli 2015
Laatst bewerkt: 24 juli 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam