• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus in Paraguay over het moederschap van Maria

Paus Franciscus mediteerde in de H. Mis in het Mariaheiligdom van Caacupa in Paraguay op zaterdag 11 juli 2015 over het moederschap van de Maagd Maria.

Het Paraguayaanse volk “weet dat Maria Moeder is en aan de kant van Haar kinderen gestaan heeft en nog staat. Zij was en is in onze hospitalen, scholen, huizen. Zij was en is met ons op onze werkplaats en op onze wegen. Zij was en is aan tafel in elk huis … Altijd als een discrete en stille aanwezigheid. In de blik van een beeld, prent of medaille. In het teken van de rozenkrans weten wij dat wij niet alleen zijn”, verklaart Paus Franciscus.

Op de tweede dag van zijn bezoek aan dit land, droeg hij na zijn bezoek aan de kinderkliniek Niños de Acosta Ñú in Asunción, op het plein van het heiligdom de H. Mis op, waar de Onbevlekte Ontvangenis van de Wonderen vereerd wordt.

Met ontroerde stem wijdde de Paus zijn Paus Franciscus - Homilie
Een volk dat weet dat Maria Moeder is
Tijdens de H. Mis in het Mariaheiligdom van Caacupa (Paraguay)
(11 juli 2015)
aan het moederschap van de Maagd Maria: “Wij vinden in Haar een echte moeder die ons het geloof en de hoop helpt levendig te houden te midden van ingewikkelde situaties. Wij kunnen ons met vele situaties in Haar leven identificeren. Haar onze realiteit vertellen, want Zij begrijpt ze”.

"Hoeveel doopsels, hoeveel roepingen tot het priesterschap en het religieuze leven, hoeveel verlovingen en huwelijken zijn ontstaan aan de voeten van onze Moeder! Hoeveel tranen en afscheid! Wij komen steeds met ons leven want hier is men thuis en het beste is te weten dat er iemand is die op ons wacht”, benadrukte hij.

Hij bracht vooral eer aan de Paraguayaanse vrouwen en moeders, “die met veel moed en zelfverloochening, uw vernielde, ingestorte, door oorlog overweldigde land weer wist op te richten”: “Zoals Maria heeft u zeer, werkelijk zeer moeilijke toestanden gekend … zoals Maria, aangemoedigd en gesteund door Maria, bent u blijven geloven en zelfs blijven hopen tegen alle hoop in”: “Moge God dit doorzettingsvermogen zegenen, moge God uw geloof zegenen en aanmoedigen, moge God de Paraguayaanse vrouw zegenen, de meest glorievolle van Amerika”.

Zie Nederlandstalige vertaling van de volledige homilie: Paus Franciscus - Homilie
Een volk dat weet dat Maria Moeder is
Tijdens de H. Mis in het Mariaheiligdom van Caacupa (Paraguay)
(11 juli 2015)

Publicatiedatum: 15 juli 2015
Laatst bewerkt: 15 juli 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam