• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Eerste Pausmis in Ecuador opgedragen ter intentie van het gezin

Guayaquil (RKK/Kerknet.be) 6 juli 2015 – Paus Franciscus heeft maandag in Guayaquil, de grootste stad van Ecuador, de Eucharistie gevierd met meer dan 600.000 gelovigen. Het was de eerste openbare liturgieviering tijdens zijn apostolische reis door Zuid-Amerika. De Mis werd opgedragen voor de bescherming van het gezinsleven. 

De openluchtmis vond plaats in het Los Samanes-park. Vanwege de verzengende hitte sproeide de brandweer verkoelend water over de menigte. Velen hadden op het terrein overnacht om verzekerd te zijn van een goede plek.

“Het gezin belichaamt een grote sociale waarde”, zei de Heilige Vader. “Het vertegenwoordigt het beste sociale kapitaal” en “kan niet worden vervangen door andere instituten”. Hij riep de politici op de gezinnen bij te staan en sterker te maken. 

“Hulp aan gezinnen is geen sociale aalmoes, maar het is terugbetaling van een sociale schuld aan gezinnen.”

Voorafgaande aan de Mis bezocht de Paus een katholiek heiligdom dat zich bevindt in de sloppenwijken van Guayaquil. Daar zegende hij een groep van tweeduizend mensen, onder wie een groep gehandicapten. “Hiervoor zal ik niets in rekening brengen, maar bid alstublieft wel voor mij”, grapte Franciscus.

Voordat hij weer per vliegtuig naar Quito vloog, had de Paus een lunch met zijn medebroeders jezuïeten op het Javier-college. Franciscus ontmoette daarbij Francisco Cortes, een 90-jarige pater die hij al in geen dertig jaar meer had gezien.

Publicatiedatum: 6 juli 2015
Laatst bewerkt: 19 juli 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam