• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Encycliek als vakantieliteratuur

ROME (KerkNet) – De Pauselijke Raad voor Migranten en Reizigers roept gelovigen naar aanleiding van de jaarlijkse Werelddag voor het Toerisme op 27 september op om de Paus Franciscus - Encycliek
Laudato Si
Wees geprezen - over de zorg voor het gemeenschappelijke huis
(24 mei 2015)
van paus Franciscus als vakantielectuur mee te nemen. De boodschap benadrukt de nauwe band tussen het toerisme en het milieu en bemoedigt gelovigen om actief zorg te dragen voor de aarde. De recente pausencycliek kan daarbij een goede gids zijn. 

De boodschap is gepubliceerd onder de titel 'Een miljard toeristen, een miljard mogelijkheden.' Zij benadrukt dat meer dan een miljard mensen op reis gaan. Wie daarbij op een zorgzame manier met de natuur omgaat, draagt al een steentje bij tot de zorg voor het milieu. De pauselijke raad richt zich tevens tot ondernemers in de toeristische industrie. Zij worden aangemoedigd tot duurzaamheid en aandacht voor de tewerkstelling van de plaatselijke bevolking. Zo kan het toerisme bijdragen tot welvaart voor de hele planeet. 

Tot slot wordt nog de heilzame kracht beklemtoond van het toerisme: het helpt de mens om tot rust te komen en het overbodige achter te laten. Zo kan hij ook de zin van het leven (her)ontdekken.

Publicatiedatum: 3 juli 2015
Laatst bewerkt: 3 juli 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam