• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Petitie van Britse priesters over huwelijk en gezin

L.S. - Naar aanleiding van de buitengewone bisschoppensynode in Rome in oktober 2014 is veel verwarring ontstaan met betrekking tot de katholieke zedenleer. In deze situatie willen wij, als katholieke priesters, opnieuw onze onwankelbare trouw verklaren aan de traditionele leerstellingen over het huwelijk en de ware betekenis van de menselijke seksualiteit, gebaseerd op het Woord van God en onderwezen door het leergezag van de Kerk gedurende twee millennia.

Wij verbinden ons opnieuw tot de taak van het presenteren van dit onderwijs in al zijn volheid, terwijl we, met het mededogen van de Heer, ons wenden tot hen die worstelen in het omgaan met de eisen en uitdagingen van het Evangelie in een steeds meer seculiere maatschappij. Verder bevestigen we het belang van het handhaven van de traditionele discipline van de Kerk met betrekking tot het ontvangen van de Sacramenten, en dat de leer en praktijk onveranderd en onlosmakelijk met elkaar in harmonie verbonden blijven.

We dringen er bij allen, die zullen deelnemen aan de tweede synode in oktober 2015 op aan om te komen tot een duidelijke en stevige verkondiging van de Kerk over de onveranderlijke morele leer, zodat de verwarring verwijderd kan worden en het geloof bevestigd.

Hoogachtend,

{461 Britse priesters hebben de verklaring ondertekend}

Zie ook het bericht: Petitie van bijna 500 katholiek priesters in Engeland en Wales

Publicatiedatum: 24 maart 2015
Laatst bewerkt: 31 maart 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam