• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus roept op tot zorg voor de schepping

ROME (KerkNet) – Paus Franciscus heeft zaterdag, tijdens een ontmoeting met afgevaardigden van de Italiaanse Nationale Confederatie van Boeren Coldiretti, gewaarschuwd voor de gevolgen van onze wegwerpcultuur en aangespoord tot een grote maatschappelijke waardering voor landbouwers, wier werk vaak een echte roeping is. “Wij mogen het belang van de landbouw niet vergeten. Onze landbouwers en hun werk verdienen de gepaste erkenning en waardering.” Dat moet zich volgens de paus ook vertalen in concrete politieke en economische keuzes. Hij pleitte ook voor een sociale landbouw met een menselijk gelaat.

Paus Franciscus bracht in zijn toespraak al enkele onderwerpen ter sprake, die wellicht ook centraal zullen staan in zijn Paus Franciscus - Encycliek
Laudato Si
Wees geprezen - over de zorg voor het gemeenschappelijke huis
(24 mei 2015)
, waaronder onze wegwerpcultuur, de verabsolutering van de marktregels en de verspilling, die in het geval van voedsel vaak onaanvaardbare proporties aanneemt. In dat verband maande hij aan tot een bezinning over de manier waarop wij met voedsel omgaan en dit verdelen.

Franciscus zei nog dat de versnelde klimaatsverandering en steeds vaker voorkomende extreme weersomstandigheden bij alle Naties de alarmbel moeten luiden en hen moeten aansporen tot samenwerking. Franciscus maande aan tot een grotere zorg voor de Schepping en hij vroeg om de aarde opnieuw als ‘moeder’ en als bron van leven te herontdekken.

Publicatiedatum: 31 januari 2015
Laatst bewerkt: 2 februari 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam