• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus veroordeelt geweld in Niger

ROME (KerkNet) – Paus Franciscus heeft tijdens zijn wekelijkse audiëntie van woensdag de vele doden en kerkvernielingen in Niger veroordeeld. Hij herhaalde nogmaals dat er nooit in naam van God kan worden gemoord of oorlog kan worden gevoerd. Volgens de zendingsorganisatie 'Open Doors' zijn sinds het vrijdaggebed al meer dan 72 kerken vernield of platgebrand. Ook christelijke scholen, huizen en handelszaken van Christenen, pastorieën en voertuigen worden geviseerd. Volgens enkele waarnemers probeert Boko Haram zo steun te werven in het Afrikaanse land.  Paus Franciscus, Audiëntie, Aula Paulus VI, Terugblik op de apostolische reis naar Sri Lanka en de Filipijnen (21 jan 2015), 12

Verwijzend naar Niger vroeg de Paus vanmorgen om te bidden. Hij zei dat geloof nooit de aanzet mag geven tot geweld, verdrukking en vernieling. Hij vroeg het herstel van de verzoening, het wederzijds respect en het vredevol samenleven in het land waar christenen en moslims steeds in vrede hebben samengeleefd. "Laat ons bidden voor de slachtoffers van het recente geweld in Niger." Dat geweld is een wraakactie van extremisten voor de publicatie van een nieuwe Mohammedcartoon in het satirische weekblad' Charlie Hebdo'.

Paus Franciscus Paus Franciscus - Audiëntie
Terugblik op de apostolische reis naar Sri Lanka en de Filipijnen
Aula Paulus VI
(21 januari 2015)
, die wegens het slechte weer in de Paulus VI-zaal plaatsvond, ook zijn dank en tevredenheid uit over zijn recente bezoek aan Sri Lanka en de Filipijnen. Daarbij sprak hij eveneens zijn waardering uit voor de rijke culturele en spirituele verscheidenheid in het Aziatische continent. Hij zei ook dat het simplistisch is om te zeggen dat grote gezinnen de oorzaak van armoede zijn: "Ik heb gehoord dat sommigen vinden dat gezinnen met veel kinderen een oorzaak vormen van armoede. Dat lijkt mij een simplistische mening. Ik kan zeggen – laten we het allemaal zeggen – dat de voornaamste oorzaak van armoede een economisch systeem is dat de persoon niet langer centraal plaatst in het leven en de god van het geld centraal plaatst."

Publicatiedatum: 21 januari 2015
Laatst bewerkt: 25 januari 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam