• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus bezoekt legendairsch bedevaartsoord in Sri Lanka

BRUSSEL (KerkNet/UCAN) – Paus Franciscus brengt vandaag een opmerkelijk bezoek aan het 400 jaar oude katholieke Mariaheiligdom van Madhu. Het heiligdom ontstond in de zestiende eeuw, ten tijde van de vervolging van katholieken onder het Nederlandse bewind.

Het bezoek aan Onze-Lieve-Vrouw van Madhu heeft een belangrijk symbolisch karakter. Met zijn Mariabeeld is het heiligdom zonder twijfel het populairste bedevaartsoord in Sri Lanka. Het bedevaartsoord trekt op het feest van Maria-Tenhemelopneming jaarlijks een half miljoen pelgrims. Die populariteit zorgde ervoor dat het gebied rondom het heiligdom tijdens de jarenlange burgeroorlog werd uitgeroepen tot vredeszone. Vluchtelingen, waaronder ook vele niet-christenen, vonden er zo een veilig toevluchtsoord voor het geweld.

Het bedevaartsoord staat symbool voor het vreedzaam samenleven van de tamils en de singalese bevolking. Pas op het einde van de burgeroorlog, in 2008, werd het bijzonder vredesstatuut van het heiligdom kort geschonden en moest het Mariabeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Madhu zelfs even in veiligheid worden gebracht.

Publicatiedatum: 14 januari 2015
Laatst bewerkt: 16 januari 2015


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam