• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus Franciscus: 'Europa moet de poorten van zijn hart openen'

(KerkNet/I.Media) – Paus Franciscus heeft woensdag Europa opgeroepen om de poorten van zijn hart te openen. Hij lanceerde zijn aansporing tot solidariteit met vluchtelingen tijdens een ontmoeting met 37 Eritrese overlevenden van de scheepsramp van een jaar geleden. Ter hoogte van het Italiaanse eiland Lampedusa verdronken op 3 oktober 2013 in totaal 368 migranten. De ontmoeting duurde 30 minuten. De Paus nam de tijd om alle overlevenden persoonlijk te groeten en hun getuigenis over de scheepsramp en ervaringen te beluisteren. In juli 2013 maakte Paus Franciscus ook al zijn Paus Franciscus - Homilie
“Adam, waar ben je?” - “Waar is het bloed van je broer?”
Campo sportivo Arena in Località Salina - Lampedusa
(8 juli 2013)
, ten zuiden van Italië.

De sterk emotioneel aangegrepen Paus, die hoopt om op 25 november in het Europese Parlement in Straatsburg de vluchtelingenkwestie ter sprake te brengen, zei: “Er zijn geen woorden om uit te drukken wat U hebt geleden. Het leven van mensen die moeten emigreren is hard en als er onderweg een tragedie plaatsvindt, is dit nog erger. Vaak komen deze mensen in een haven en denken: eindelijk veiligheid. Maar dan worden zij met nieuwe problemen geconfronteerd, zoals gesloten deuren”, voegde de kerkleider eraan toe. "Toch zijn er ook vele mensen die hun hart openen voor U. De belangrijkste deur is die van het hart. Ik roep alle mannen en vrouwen in Europa op om de deur van het hart te openen. Ik bid opdat gesloten deuren zich openen."

Eén van de vluchtelingen vroeg de Paus onder meer om steun voor de identificatie van de stoffelijke overschotten van het scheepsdrama die nog niet is gebeurd. Een jonge vluchteling bedankte de Paus voor zijn steunbetuiging en oproep tot hulp.

Publicatiedatum: 2 oktober 2014
Laatst bewerkt: 2 oktober 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam