• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus spreekt Europese parlement toe

(KerkNet) – Paus Franciscus geeft op 25 november een toespraak in het Europese parlement in Straatsburg. Dat heeft pater Federico Lombardi, directeur van de persdienst van het Vaticaan, vandaag bevestigd. De Paus werd al een jaar geleden uitgenodigd door Martin Schulz, de Duitse sociaaldemocratische voorzitter van het Europese parlement. Toen was nog onduidelijk wanneer de Paus tijd zou hebben voor het bezoek.

Het Europese parlement nodigde ook Paus Benedictus XVI uit voor een bezoek, maar die ging daar uiteindelijk niet op in. In het verleden spraken al verschillende prominente leiders, onder meer de dalai lama en de Russisch-orthodoxe patriarch Alexei II, het Europese parlement in Straatsburg toe. Paus Joannes Paulus II was er te gast in 1988.

Eerder dit jaar raakte al bekend dat de Paus naar New York is uitgenodigd voor een toespraak tot de Verenigde Naties. Die toespraak heeft wellicht volgend jaar plaats, tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten voor het Wereldgezinscongres van 22 tot 27 september 2015 in Philadelphia. Het bezoek aan Frankrijk is nog maar de tweede Europese reis van paus Franciscus, die eind deze maand Albanië bezoekt.

Publicatiedatum: 12 september 2014
Laatst bewerkt: 12 september 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam