• Database vol kerkelijke documenten
  • Geloofsverdieping
  • Volledig in het Nederlands
  • Beheerd door vrijwilligers

Zoeken in kerkelijke documenten en berichten

x

Paus belt met Patriarch Sako over toestand Christenen in Irak

ROME (KerkNet) - Paus Franciscus heeft vrijdag getelefoneerd met Louis Raphaël Sako, de patriarch van de Chaldeeuws-katholieke Kerk , om zijn steun te betuigen aan de Christenen in Irak. Afgelopen zondag had de Paus al Paus Benedictus XVI - Toespraak
Over het nietigverklaren van huwelijken - de verhouding tussen het recht en de pastorale zorg
Tot de leden van de Rechtbank van de Romeinse Rota ter gelegenheid van de opening van het gerechtelijk jaar - Sala Clementina
(22 januari 2011)
om te bidden voor de vervolgde Christenen in Mossoel. De djihadisten van de Islamitische Staat hebben vorige week de laatste Christenen verdreven uit deze Noord-Iraakse stad.

Patriarch Sako heeft er donderdag bij de Veiligheidsraad van de VN op aangedrongen de wreedheden tegen de Iraakse Christenen niet langer te dulden. Volgens de patriarch zijn de Christenen er het slachtoffer van ethische zuivering. Daarom moet de VN volgens hem druk uitoefenen op de internationale gemeenschap om er de mensenrechten te doen respecteren en de Iraakse regering aan te manen de ethnische- en religieuze minderheden in het land te beschermen.

De Iraakse bisschoppen, die van de week in Erbil in Iraaks Koerdistan vergaderden, hadden ook al opgeroepen tot een betere bescherming van de Christenen. Het Iraaks parlement heeft inmiddels een commissie opgericht om de situatie van de christelijke minderheid in het land te onderzoeken.
Massou Barzani, president van de autonome zone Iraaks Koerdistan, heeft intussen laten weten dat Koerdistan alle Christenen die uit Mossoel of uit andere streken die door de Islamitische Staat gecontroleerd worden afkomstig zijn, zal opvangen. “Wij sterven allen tezamen of wij zullen allen in waardigheid leven”, verklaarde Barzani bij de ontvangst van een delegatie van de Iraakse bisschoppen.

Publicatiedatum: 26 juli 2014
Laatst bewerkt: 26 juli 2014


 

Uw bijdrage

RK Documenten wordt volledig beheerd door vrijwilligers. Om deze site te bekostigen zijn we afhankelijk van uw hulp.

Algemeen nut beogende instellingen

Help ons en doneer!

Uw donatie zal worden verwerkt door Stg. Mollie Payments.
RK Documenten wordt mogelijk gemaakt door donaties van gebruikers.
© 1999 - 2021, Stg. InterKerk, Schiedam